Thursday, October 11, 2007

Wrong Turn 2 -Dead End-

Jag gillade den första WT filmen och tyckte att "mutanterna" i skogen var riktigt coola, här är de inte längre lika häftiga men de är minst lika illasinnade som i första filmen, speciellt mot trafikanter som irrar sig in i deras skog. Lite spänning bjuds man på och ett par påhittiga mord. Filmen känns lite för lång (96 minuter) och den hade tjänat på att varit kortare och tätare men efter att ha avslutat filmen så är det bara en småsak med tanke på all mysig gore man får sig till livs.
Henry Rollins gör en skönt underhållande insats och hans närvaro höjer filmen en hel del, de övriga skådespelarna gör sitt jobb och det är inte för att uppleva fint skådespeleri som man ser den här typen av film om jag säger så.
Man skulle kunna jämföra dagens "direkt till dvd" filmer med gamla tiders drive-in biografer. Snabbt ihopslängda filmer med mycket våld och sex som inte förhandsgranskats av någon censurmyndighet. Utan här är det bara för filmskaparna att brassa på och verkligen ge fansen det de vill se utan att ha en filmbolagsrepresant flåsandes i nacken som tvingar fram en "snällare" version bara för att kunna släppa filmen med en lägre åldersgräns.
Wrong Turn 2 tjänar verkligen på att släppas dtv i en Unrated version för det som håller filmen igång är just de smaskiga effekterna och de fantasifula morden, och det är väl det man är ute efter när man sätter sig för att se en film som denna.

No comments: