Monday, October 29, 2007

Pans Labyrint

Ingen typisk skräckfilm men den är så förbaskat bra så jag vill att alla ska få upp ögonen för den. En saga för vuxna kanske är ett bra sätt att beskriva den med bara ett ord. Brutal och vacker på samma gång, full av fantasi och berättarglädje. Guillermo del Toro som innan gjort filmer som "Hellboy", "Blade 2" och "The Devil's Backbone" bara för att nämna några har lyckats skapa en film som inte liknar något annat. Det är skräck, saga, fantasy och drama, ja den här filmen har allt. Fotot är fantastiskt och skådespelet är också mycket bra.
Ingen ren skräckfilm som sagt men filmen har ett par brutala scener mitt i all sagomystik och den träffar precis rätt nerv med allt den försöker vara. Jag rycktes med i handlingen om den lilla flickan som skapar sin egen drömvärld genom sin fantasi, eller är det på riktigt. Ja, man vet inte så noga med den här filmen. Finns det måste ses filmer så är det här ett perfekt exempel på en sådan.
Den måste ses för att du ska kunna skapa dig en egen uppfattning om den, för det är en sån där film som alla nog har en åsikt om, den kan inte lämna någon helt oberörd även ifall man mot alla odds inte skulle gilla den. Jag har inte sett den på ett tag nu så det känns som att det snart är dags att se den igen bara för att få återuppleva dess magi en gång till.

No comments: