Saturday, October 27, 2007

SAW 3

Behöver man ha sett de tidigare SAW filmerna, frågar sig vän av ordning? Ja det bör man nog ha gjort för att fullt ut kunna njuta av den här tredje installationen i serien. Är den något att ha då? Ja det tycker jag nog. Inte lika kittlande som den första delen men ändå jäkligt bra och fällorna i den här filmen är minst lika djävulska som tidigare.
För er som aldrig sett en SAW film kan jag meddela att mördaren i filmerna försätter personer i minst sagt kniviga situationer där valet man måste göra för att överleva oftast är ganska obehagliga.
SAW filmerna står lite grann för den nya trend av skräckfilmer som slagit igenom stort, en stil som är skitigt rå och där man inte drar sig för att löpa linan ut när det kommer till grafiska vålds scener. En liten återgång till de tidigare filmerna inom genren som vi alla älskar för deras råare framtoning och våldsammare stil. Inget för en helkväll med familjen i myssoffan alltså. Vill man ha det får man nog söka sig till en annan avdelning.
Tillbaka till filmen då. Personligen fann jag de två tidigare delarna som mycket bra och det känns att producenterna inte riktigt hittat den känslan som dom hade här med det här kapitlet. Hyfsat spännande är det och som jag skrev tidigare så är fällorna riktigt utstuderat läskiga och obehagliga. Samtliga filmer i serien har avslutats med en rejäl twist som har varit minst sagt skruvad och det gör den här också, men den har inte riktigt samma knorr här. Ändå en klart sevärd film och gillar man konceptet så gillar man säkert den här också.

No comments: