Thursday, October 18, 2007

Wilderness

Brittisk vildmarks-slasher/survivalskräckis kanske är en hyfsad beskrivning av den här filmen. En grupp unga grabbar från en ungdomsvårdskola ensamma på en ö helt ovetandes om att det går en bestialisk mördare lös som tar varje tillfälle i akt att plocka bort dom ur handlingen på de mest våldsamma sätt. Nog om handlingen nu.
Wilderness är en mycket underhållande katt och råtta lek där britterna visar att de minsann är minst lika duktiga som jänkarna på det här med att snickra ihop våldsamt spännande filmer. Det som slår mig när jag ser den här filmen är filmens råa känsla, inga fingrar imellan här inte när det kommer till mördandet, att skådespelarna faktiskt är riktigt bra får man på köpet.
Lite samma känsla jag kände i en annan brittisk toppenfilm "Dog Soldiers". Att det inte är en amerikansk film med sina polerade skådespelare från diverse ungdomstv-serier är bara så skönt att slippa, antagligen just därför som filmen känns så spännande och mer realistisk.
Och som vanligt när det kommer till den här typen av film så finns det en sensmoral: det är verkligen inte nyttigt att spendera tid ute i naturen, eller som i det här fallet i skogen.

No comments: