Wednesday, October 24, 2007

The Burning

En riktig pärla inom slashergenren som innehåller ett flertal minnesvärda kills med effekter signerade makeup-geniet Tom Savini.
Cropsy var en vaktmästare på ett sommarkollo, han var ingen trevlig typ så ungarna satte helt enkelt eld på honom. Han överlevde men fick extrema brännskador och flera år efter händelsen är han nu tillbaka på platsen där allt hände bara för att ta hämnd på de stackare som råkar befinna sig i hans väg. En kort men genial genomgång av handlingen i den här klassikern.
Jag bara älskar dessa slasherfilmer med sin simpla handling och korkade ungdomar som faller offer för mördaren. Den här typen av skräckfilmer vet jag inte passar alla, många anser att filmerna är tråkiga och att de liknar varann för mycket. Men det är just det som är tjusningen med slasherfilm. De ska se ut så här, de ska vara uppbyggda på detta ganska förutsägbara vis och de flesta i rollistan måste dö.

The Burning tillhör absolut en av de bättre i genren och det är verkligen på tiden att den fått en bra dvd-utgåva. MGM har precis givit ut den och bilden är den bästa jag sett någonsin när det gäller den här filmen och tidigare releaser. Extramaterialet är inte fett men man får en intervju med Tom Savini där han tar upp en del om hur filmens effekter gjordes och man får se en del klipp från inspelningen, ett kommentarspår finns också.
Det känns absolut som att det här är ett måste att ha i dvd-hyllan för skräckfans och den tål att ses minst ett par gånger per år.

No comments: