Monday, November 12, 2007

Texas Chainsaw Massacre -The Beginning-

Att göra en nyinspelning av en av alla tiders största skräckfilmsklassiker och dessutom göra en uppföljare till den borde vara dömt att misslyckas. Riktigt så illa blev det inte tycker jag. Det här är uppföljaren till 2003 års remake av Motorsågsmassakern från 1974. En uppföljare som utspelar sig före den förra filmen. Rörigt? Nejdå. Prequel kallas det antar jag.
Här får vi se mer bakgrundshistoria till figurerna från första filmen. Leatherface tex, varför är han den blodtörstiga mördare man lärt känna, och resten av hans så kallade familj, vilka är dom? Filmen kanske inte går jättedjupt i personporträtten men intressant är det i alla fall. Om man tyckte första "remaken" var en blodig historia, och gillade det så lär man nog inte bli besviken på den här filmens blodbad. Mycket rykande motorsågar och gore i mängder. Man har verkligen inte sparat på krutet på splattereffekterna och vi "gorehounds" gnuggar förstås händerna av förtjusning medans mer kräkmagade individer skyggar och sträcker sig efter avstängningsknappen.
Filmen släpptes på dvd i en "Unrated" ogranskad version, och det är förstås det enda rätta att göra med en film av den här kalibern.


No comments: