Sunday, November 4, 2007

Hostel 2

Tortyrporr kallas den här typen av film av vissa, en helt ny genre inom skräckfilmen om man så vill. Den första Hostel-filmen tyckte jag var en ganska mörk brutal historia med en del svart humor instoppat här och där. Den här delen är kanske inte lika grafiskt brutal men det som visas upp i tortyrscenerna får säkert vissa att hojta efter censur och totalförbud. Hade den här rullen kommit för ca 15-20 år sedan hade den haft lika stor chans att överleva den svenska censuren som en självmordsbombare i Bagdad.
En del humor finns det även här, svart sådan förstås så saknar man minsta gnutta humor sitter man säkert efter filmens slut med en bitter smak i munnen och mår bara illa av vad man just sett. Filmen i sig är helt ok, de tre flickorna som filmens handling kretsar kring spelas ganska bra och jag känner mig rätt så nöjd över skådespelarinsatserna i filmen.
Går man och köper/hyr en film som heter Hostel 2 så förväntar man sig heller inget manus, eller regiarbete som håller för att nomineras för en Oscar. Man får vad man kan förvänta sig av en sådan här film. Blod, kroppsdelar, kroppslig och psykisk tortyr samt lite naket. Vad mer kan man begära?

No comments: