Saturday, November 3, 2007

House of the dead

Det du kommer att läsa nu är ett av få positiva omdömen om den här ofta avskydda filmen. Regisserad av tysken Uwe Boll som kommit att specialisera sig på att göra film av tv, och dataspel. Det här var hans genombrott, om man nu kan kalla det för genombrott för en mer avskydd regissör inom skräckgenren får man leta efter. Stackars Uwe är så avskydd så att människor till och med skrivit under listor för att stoppa filmbolagen från att producera hans filmer.
Jag tycker tvärtom att hans filmer är mycket underhållande. Visst är skådespelet ibland minst sagt uselt och regin är inte alltid vad man kan önska, men jag tycker ändå att House of the dead är otroligt underhållande och maken till zombieröj får man leta efter. Ett grepp som man använt sig av i den här rullen och som blivit ivrigt hatat av publiken är att man lagt in snuttar från dataspelet i filmen. Alltså att det ibland poppar upp blodiga zombies eller actionsekvenser hämtade rakt ur spelet inblandade mitt i filmens actionscener. Pinsamt illa tycker vissa mycket fräckt tycker jag. Mycket action utlovas och en del fräck gore, blåsta tonåringar som bara finns där för att bli zombiemat finns också. I mina öron låter det som en helt ok film och det är precis vad det är.
Har ni läst frän kritik mot filmen på internet eller andra platser och aktat er från att se filmen så tycker jag ändå att ni ska ge den en chans och se efter själva, tänk om ni faktiskt gillar det ni ser.

No comments: