Tuesday, November 6, 2007

Superstition

En sådan där härlig skräckfilm från det gyllene 80-talet som fler måste upptäcka. Inte lika känd som många andra filmer från den här tiden men helt klart en av de bättre. Filmen har en rejält skön känsla över sig och innehåller ett par minnesvärda kills.
Handlingen är enkel, en familj flyttar in i ett gammalt hus intill ligger en damm där en häxa dränktes för 300 år sedan. Nu är hon tillbaka för att hämnas på alla som kommer i hennes väg. Hennes hämnd kräver sina offer och filmen liknar i stort sett en slasher, folk dör till höger och vänster på de mest fantasifulla sätt. En av filmens absoluta höjdpunkter inkluderar en präst och en sågklinga, låter kanske inte så speciellt men det är en riktig höjdare.

Den här rullen förtjänar en riktigt fin dvd-utgåva och det har också varit på gång under en längre tid. I väntan på den utgåvan så får man hålla tillgodo med brittiska "Momentums" release av filmen. Ganska ok bild och ljud men inget extramaterial, filmen är i alla fall oklippt så det är ju alltid något.
Se absolut filmen och kom ihåg att, präst + sågklinga = jävligt cool scen.

No comments: