Sunday, February 24, 2008

Boogeyman 2

Detta är väl antar jag en typ av uppföljare till "Boogeyman" från 2005, den här delen har inte mycket gemensamt med föregångaren förutom titeln. Boogeyman var i mitt tycke en ordentligt usel film som inte gjorde någon glad. Förutom att vara usel så såg filmens producenter till att filmen fick en PG-13 gräns, alltså nästintill barntillåten. Filmen blir inte automatiskt dålig bara för att den släpps med en lägre åldersgräns men för att den då ska underhålla krävs en bra och helst skrämmande story samt vettiga skådespelare. Boogeyman saknade allt detta.
Men till del 2 nu då, är den lika usel? Nja inte riktigt. För det första så har man här inte brytt sig om åldersgränser utan filmen kommer i en "Unrated" version där regissören inte behöver hålla igen på skrämseleffekterna, vidare så finns här en del hyfsade skådespelarinsatser, till exempel kan Tobin Bell ,mer känd från SAW-filmerna, ses i en roll.
Filmens story känns kanske inte direkt nyskapande men den funkar för stunden. Ett par hyfsat coola mord finns här och på det stora hela får vi blodtörstiga vår hunger stillad under filmens 88 minutrar.
Jag tycker nog att filmen är värd att ses och man ska inte låta sig luras av att titeln antyder att det är en uppföljare till den sunkiga Boogeyman för som sagt den här rullen har inte mycket gemensamt med den.
Den svenska dvd'n innehåller två kommentarspår och en bakom-film som visar oss hur man gjort effekterna i filmen. Inte en massa extramaterial här inte men man får vara tacksam för det lilla.

1 comment:

Maria said...

Hmm, borde kanske titta på 2:an, för som sagt, 1:an var inte ngn höjdare.