Tuesday, February 19, 2008

SAW 4

Då har då den fjärde delen i Saw-serien kommit, och vad kan man förvänta sig av den? Fler smärtsamma fällor och en story som nästan slår knut på sig själv i sitt försök att verka överraskande. Ni som sett föregående film i serien vet förstås att Jigsaw är död men det hindrar honom inte från att även här styra över det mesta.
Är det bra då? Jovars det är inte så dumt alls. Fällorna är filmens behållning men även handlingen känns helt ok. Personer från tidigare filmer figurerar hela tiden och det är nog bra om man sett de tidigare delarna och har dom i hyfsat färskt minne.

Det går att läsa lite överallt om hur trist och fantasilös serien börjar bli, men jag tycker faktiskt att den fortfarande håller ganska så bra. Morden i filmen är höjdpunkterna och det här kanske kan vara den nya tidens slasherfilm. Gillar man de tidigare delarna så är det ingen garanti för att man ska digga även den här delen, men Jigsaw's fans blir nog ändå inte besvikna för här finns de allra flesta ingredienser som man kan förvänta sig av en SAW-rulle. Den svenska utgåvan finns att köpa i en så kallad "Steelbook edition"(se bild ovan) riktigt cool och pryder verkligen sin plats i dvd-hyllan.

No comments: