Monday, March 10, 2008

Storm Warning

Har du någon gång blivit strandsatt på en ö strax utanför Australien som enbart befolkas av två minst sagt psykiskt instabila bröder samt deras far, som är om möjligt än mer instabil kanske du känner igen dig i den här rullen. Är detta något helt nytt för dig kan du här lära dig ett och annat om hur man klarar ut en sådan situation.
"Storm Warning" är en film regisserad av Jamie Blanks som tidigare gjort "Urban Legends", den här filmen liknar inte den på så många sätt. Ifall UL kändes lite välpolerad så är den här historien långt ifrån rumsren. Man har valt att släppa filmen i en UNRATED version som innebär att regissör och producent helt kan skita i vad amerikanska censurmyndigheter har att säga, ingen barntillåten PG-13 soppa här inte.
Man lyckas här att hålla tittaren obekväm genom hela filmens 84 spelminuter, man sitter som på nålar och vet aldrig riktigt vad som kommer att hända i nästa scen. Ingen lång rollista direkt med enbart fem personer som handlingen kretsar kring, och känslan och det lilla persongalleriet påminner om an annan australiensisk produktion inom samma genre "Wolf Creek".
Våldsamt brutal på sina ställen och bland annat en scen som innehåller vad som måste vara den mest smärtsamma varianten av kyskhetsbälte jag sett. Svårt att förklara så jag låter bli men se filmen och ni grabbar kanske kommer känna en extrem ångest under en viss scen, jag gjorde det i alla fall.
Klart sevärd är den här lilla filmen som inte bara var stundtals brutal utan också innehöll riktigt fint skådespel från samtliga fem aktörer. Se den och kommentera gärna här på bloggen vad just du tyckte om den.


1 comment:

daniel said...

Är det den där de gör en fälla med fiskespö?